Petrali

de Andreea Baraboi in Prajituri, 29 Sep 2014 | 4289 vizualizari

 

Sunt prajiturile Craciunului in localitatea unde am locuit si mi-a facut placere sa le fac. Tin sa va zic ca am realizat cosulete de cadou cu acesti biscuiti umpluti la rude si au fost foarte incantati .

 

INGREDIENTE

Pt umplutura.

  • 250 g zahar
  • 70 g cacao amara
  • 500 ml lichior marsala
  • 250 g smochine uscate
  • 150 g nuca
  • 150 g migdale
  • 300 g sttafide
  • 70 g rahat mixt
  • scortisoara

Aluat:

  • 1 kg 500 g faina
  • 9 oua
  • 300 g margarina sau untura
  • 3 pliculete praf de copt
  • 600 g zahar
  • 4 esente de vanilie
  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la o lamaie
  • un vaarf de sare

Decor:

  • ciocolata amara
  • bilute decorative
  • zahar pudra
  • bucatele de rahat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petrali:

Umplutura trebuie realizata cu o zi inainte.

Intr-un vas unde  nu se lipeste adaugam nuca sfarmata , smochinele taiate , migdalele, rahatul taiat.Aceste ingrediente nu trebuiesc  tocate. ci taiate in  bucati mai grosolane. 

Unim si cacaoa, stafidele,zaharul, scortisoara, varsam  lichiorul si dam compozitia pe  aragaz la foc mic amestecand mereu pana  obtinem o  compozitie moale dar densa cum ar fi marmelada. Dam de pe  aragaz si lasam sa se racoreasca o zi si o noapte. 

Aluatul.

Amestecam  faina intr-un vas cu  prafurile de copt si zaharul, unde adaugam  margarina,,aromele  toate, vardul de  sare ,ouale si incepem sa  framantam  pana obtinem un aluat  usor de modelat si lucios.

Pe planul de  lucru unde  trebuie sa intindem  foaia de aluat , presuram inainte faina si trebuie sa intindem o foaie de aluat subtire .Este bine sa  taiem aluatul in doua ca sa il putem intinde mai bine.

Odata intinsa  foaia de aluat cu un pahar facem  rotunduri nu chiar mari unde  adaugam in  centru cercului o lingurita de umplutura si le inchidem bine  marginile, Asa continuam pana ce terminam  atat aluatul cat si compozitia,

Le-am uns cu oua  si pe o tava de copt acoperita cu hartie le-am dat la cuptor preincalzit  pt  15-20 min.

Intre timp am pus ciocolata la topit la bain marie cu cateva lingurite de lapte.

Odata scoase din  cuptor  trebuiesc unse cu ciocolata si amplasate bilutele.

Cele  cu zahar pudra am amplasat pe ele  bucatele de  rahat, dar nu au stat mult :)))

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mi-a mai ramas ceva aluat si am pregatit niste biscuiti , pe care i-am decorat cu o urare de Craciun.

2

Cosuletele se afla in a 3 imagine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Petrali" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de Nea