Sunt prajiturile Craciunului in localitatea unde am locuit si mi-a facut placere sa le fac. Tin sa va zic ca am realizat cosulete de cadou cu acesti biscuiti umpluti la rude si au fost foarte incantati .
Pt umplutura.
Aluat:
Decor:
Umplutura trebuie realizata cu o zi inainte.
Intr-un vas unde nu se lipeste adaugam nuca sfarmata , smochinele taiate , migdalele, rahatul taiat.Aceste ingrediente nu trebuiesc tocate. ci taiate in bucati mai grosolane.
Unim si cacaoa, stafidele,zaharul, scortisoara, varsam lichiorul si dam compozitia pe aragaz la foc mic amestecand mereu pana obtinem o compozitie moale dar densa cum ar fi marmelada. Dam de pe aragaz si lasam sa se racoreasca o zi si o noapte.
Aluatul.
Amestecam faina intr-un vas cu prafurile de copt si zaharul, unde adaugam margarina,,aromele toate, vardul de sare ,ouale si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de modelat si lucios.
Pe planul de lucru unde trebuie sa intindem foaia de aluat , presuram inainte faina si trebuie sa intindem o foaie de aluat subtire .Este bine sa taiem aluatul in doua ca sa il putem intinde mai bine.
Odata intinsa foaia de aluat cu un pahar facem rotunduri nu chiar mari unde adaugam in centru cercului o lingurita de umplutura si le inchidem bine marginile, Asa continuam pana ce terminam atat aluatul cat si compozitia,
Le-am uns cu oua si pe o tava de copt acoperita cu hartie le-am dat la cuptor preincalzit pt 15-20 min.
Intre timp am pus ciocolata la topit la bain marie cu cateva lingurite de lapte.
Odata scoase din cuptor trebuiesc unse cu ciocolata si amplasate bilutele.
Cele cu zahar pudra am amplasat pe ele bucatele de rahat, dar nu au stat mult :)))
Pofta buna!
1
Mi-a mai ramas ceva aluat si am pregatit niste biscuiti , pe care i-am decorat cu o urare de Craciun.
2
Cosuletele se afla in a 3 imagine .