Baba al rhum

de Alinutza80 in Prajituri, 7 Apr 2013 | 3873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 300 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 165 ml apa minerala carbogazoasa
  • 45 ml ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru sirop :
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 esente rom
  • Pentru decor :
  • gem de prune(sau caise)
  • ulei si faina pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba al rhum:

Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care se va lipi putin de maini.Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (cam 40 minute).

Aluatul se pune pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati(mie mi-au iesit 11). Aceste bucati de aluat se pun in forme de briose sau forme speciale pentru "baba al rhum", unse cu putin ulei si tapetate cu faina. Aluatul se lasa sa creasca pentru inca 30 minute, apoi se da tava la cuptor pentru 15 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Intre timp se pregateste siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul, iar la final se adauga coaja rasa de la 1/2 lamaie si rom-ul. Se acopera cu un capac si se lasa asa.

Dupa ce se scot prajiturelele din cuptor, asa fierbinti se pun in  sirop. Se intorc de mai multe ori pe toate partile, pana absorb bine sirop. Siropul trebuie consumat aproximativ tot . Se scot apoi pe forme de briose si se ung cu gem de prune sau caise(dupa preferinta).

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba al rhum" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

07.04.2013, 19:16

Nici eu nu am mai auzit, dar aş încerca!

Sim0na 1

08.04.2013, 14:35

Alinutza80 1

08.04.2013, 17:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea