Desert tarta cu mere si crema de smantana

de oanapl in Prajituri, 14 Mar 2017 | 4376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + 2 linguri faina
  • 300 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 6 mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de smantana:

Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.

Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte subtiri.

Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.

Pui feliile de mere in tava, distribuindu-le uniform pe toata suprafata.

Intr-un bol, amesteci 200 ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat, oul  si 2 linguri de faina. Torni uniform acest amestec peste merele din tava.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoti si o lasi sa se racoreasca bine, apoi o tai felii. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

14.03.2017, 18:26

Ce bunătate ai făcuuuut!

Rocsi 1

14.03.2017, 20:44

Ce-mi place!

oanapl 1

15.03.2017, 10:47

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel