Desert tarta cu mere si crema de smantana

de oanapl in Prajituri, 14 Mar 2017 | 4691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + 2 linguri faina
  • 300 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 6 mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de smantana:

Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.

Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte subtiri.

Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.

Pui feliile de mere in tava, distribuindu-le uniform pe toata suprafata.

Intr-un bol, amesteci 200 ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat, oul  si 2 linguri de faina. Torni uniform acest amestec peste merele din tava.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoti si o lasi sa se racoreasca bine, apoi o tai felii. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni