Desert tarta cu dovleac

de katty in Dulciuri, 27 Noi 2017 | 1970 vizualizari

 

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • aluat:
    • 140 gr faina
    • 70 gr unt
    • 40 gr zahar pudra
    • 1 ou
    • 1 lingura cacao
    • 1 praf de sare
    umplutura:
    • 300 gr piure de dovleac
    • 1 ou mare
    • 50 gr zahar brun
    • scortisoara pudra
    • 1 lingura amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac:

Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat si tapetam cu el fundul si peretii unei forme de tarte. Pastram 1/3 din aluat pentru a decora tarta.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem deasupra hartie de copt, umplem golul cu fasole sau orez si dam forma la cuptor. Dupa 10 minute, scoatem hartia de copt cu fasole cu tot si lasam aluatul sa se coaca. Scoatem forma si il lasam sa se raceasca. 

Pentru umplutura, mixam toate ingredientele. Turnam compozitia in  coaja de tarta.

Cu aluatul ramas decoram tarta.

Dam forma inapoi la cuptor pana umplutura se leaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere