TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat si tapetam cu el fundul si peretii unei forme de tarte. Pastram 1/3 din aluat pentru a decora tarta.
Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, punem deasupra hartie de copt, umplem golul cu fasole sau orez si dam forma la cuptor. Dupa 10 minute, scoatem hartia de copt cu fasole cu tot si lasam aluatul sa se coaca. Scoatem forma si il lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura, mixam toate ingredientele. Turnam compozitia in coaja de tarta.
Cu aluatul ramas decoram tarta.
Dam forma inapoi la cuptor pana umplutura se leaga.