Desert tarta cu capsuni si rubarba

de oanapl in Prajituri, 6 Mai 2017 | 3507 vizualizari

 

Pentru preparatele culinare, de la rubarba, se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic care poate provoca moartea.
Rubarba este saraca in calorii are doar 16 Kcal la 100 g petiol. In schimb este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba protejeaza impotriva cancerului. Totodata este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Din rizomii de rubarba, se pot prepara cataplasme pentru vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.
 
Indiferent de culoarea pe care o au, tulpinile trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Nu alege rubarba fibroasa si uscata. (sursa culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa
  •  umplutura:
  • 700 g capsuni
  • 120 g zahar
  • 2-3 tije rubarba
  • 3 linguri amidon
  •  uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si rubarba:

Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul, intr-un vas cu fundul gros. Lasi sa clocoteasca, pana cand compozitia se ingroasa putin. 
Din ingredientele de mai sus, pregatesti un aluat pe care-l pui in folie alimentara si il lasi la rece pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul intr-o forma de tarta si adaugi compozitia racita. Tai surplusul de aluat si din acest aluat, tai cateva fasii si faci un grilaj peste compozitia de capsuni.
Ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte si introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca tarta, apoi o scoti din forma si o tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta