Desert tarta cu branza dulce si visine

de Rocsi in Dulciuri, 17 Iul 2017 | 7300 vizualizari

 

Imi place sa profit de aroma fructelor proaspete si sa pregatesc cat mai multe bunatati cu ele! Acum este piata plina de visine, asa ca imi fac putin de cap cu ele si pregatesc diverse deserturi delicioase. O feliuta de tarta cu branza dulce si visine va tenteaza? Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 270 gr faina
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 300 gr visine + 1 lingura zahar pudra
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si visine:

Aluatul:
Untul rece si taiat cubulete, il amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam praful de copt, sarea, vanilia, apoi turnam faina treptat.
Framantam pana incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.
Luam o treime din aluat, intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Intepam foaia de aluat cu o furculita.
Dam tava cu aluat, dar si aluatul oprit, la frigider.
Umplutura:
Spalam visinele, le indepartam coditele si samburii.
Le amestecam cu o lingura de zahar pudra.
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, vanilia si le amestecam cu o paleta.

Scoatem tava din frigider, punem umplutura peste aluat, o nivelam.
Asezam visinele din loc in loc.
Daca este surplus de aluat pe margini, il indepartam cu un cutit.
Aluatul oprit il rupem bucatele si le dam drumul deasupra. Puteti intinde o foaie si sa faceti un grilaj din el, sau puteti decupa cu o forma, cum doriti.

Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte