Desert tarta cu branza de vaci Duet

de cristina1985 in Prajituri, 7 Aug 2017 | 2243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g unt
  • 140 g faina
  • 40 g zahar pudra
  • 50 g smantana ( 20 % grasime)
  • coaja de la o lamaie
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 4 oua
  • 800 g branza de vaci
  • 30 g mac
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 35 g amidon
  • 170 g zahar
  • coaja de la 2 portocale (mari)
  • Glazura:
  • 40 g unt
  • 80 g ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza de vaci Duet:

Blatul: cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare.

Tapetati o forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Intindeti aluatul cu mana si formati o mica bordura. Intepati de cateva ori cu furculita si introduceti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200o C, timp de 15 minute (foc mic).

Umplutura: Se amesteca branza cu zaharul tos si cel vanilinat, ouale, amidonul si impartiti umplutura in 2 parti egale. In una se pune mac macinat, iar in cealalta coaja de portocala.

Se pune peste aluat amestecul de branza cu mac, iar deasupra cel cu portocala. Se mai  tine la cuptor 45-50 minute, la 160o C. Eu am tinut 45 minute. Stingeti focul si lasati tarta sa se raceasca cu usa cuptorului deschisa, timp de 15 minute.

Glazura: Se topeste pe baie de aburi untul cu ciocolata.

Se raceste tarta, punand oala intr-un alt vas mai mare, umplut cu apa rece. Cand s-a racit, se pune glazura si se tine la frigider 3-4 ore. Eu nu am avut rabdare si am taiat mai repede tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza de vaci Duet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert semilune cu crema de nuci si ciocolata