Fursecuri cu nuca si alune

de retetele_tinei in Prajituri, 5 Oct 2014 | 4574 vizualizari

 

Aceste fursecuri cu nuca si alune, sunt ideale atat pentru cei care tin post, pentru vegani sau chiar pentru pofticiosi, care vor sa manance ceva dulce si nu prea au cu ce sa pregateasca ceva in acel moment.
Secretul acestor fursecuri, dupa mine, e cacao de buna de calitate si alunele si nucile... la cat sunt de bune, le-am mancat imediat dupa ce au fost reci :)...asadar, sper sa le incerci pt ca merita!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente compozitie moale:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri amestec de nuca si alune taiate
  • 1 sau 2 linguri de faina ( asa incat amestecul sa fie moale)
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Ingrediente compozitie neagra:
  • 10 linguri apa calduta
  • 9 linguri ulei
  • 4 linguri cacao de buna calitate
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • vanilina sau rom
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente decor:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si alune:

Alunele si nucile se sparg si se taie dupa plac.

Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat. Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se amesteca cu drojdia uscata, apoi peste compozitia rezultata se pun lingurile de ulei, cacao, zaharul si vanilina .Apoi, se pune faina cat cuprinde, pana sa rezulte un aluat tare.

Aluatul de cacao si compozitia moale se impart in doua parti egale. Apoi, fiecare parte din aluatul de cacao se intinde si se unge cu jumatate din compozitia moale. Fiecare foaie se ruleaza, cat mai strans posibil, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, NU IN FRIGIDER, pentru 30 minute. Dupa ce a trecut timpul indicat, foaia se intinde cu facaletul pe o plansa data cu faina, apoi se taie cu formele dorite. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, iar cat inca sunt calde, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit. Reci se pot papa :).

Sunt foarte gustoase...noua ne-au placut foarte tare!! :) Pofta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri „felii de pepene”