Lucrurile sunt destul de simple pentru mine vara. Fructe, salate, căldură, lipsa poftei de mâncare, vacanță, mare, aproape zero timp pentru bucătărit. Totuși, pentru a supraviețui, încerc să mă hrănesc cât pot de bine, și să îmi fac și poftele dulci, în limita temperaturii de afară.
Rețeta aceasta mi se pare o combinație foarte bună între o gustare sănătoasă și un desert aromat. Fie că stai la aer condiționat, fie la soare, merge.
Pentru crumble:
Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.
Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am încorporat cu mâna. Apoi am adăugat migdalele zdrobite și am amestecat.
Am format o turtă din aluat și l-am copt la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. L-am lăsat să se răcească.
Pentru supă, am făcut întâi un compot din sfeclă. Am fiert-o cu zahărul, până a devenit moale, aproximativ 15 minute.
Am transferat compotul în blender și am făcut un piure, peste care am adăugat banana bucăți. Am adăugat apoi laptele condensat, sucul de lămâie și am omogenizat. Este delicioasă rece.