Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea

de Ancutsa in Prajituri, 21 Apr 2017 | 2768 vizualizari

 

Prajiturele pufoase cu ciocolata, alune nesarate, cafea si diverse mirodenii.
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 150 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • ciocolata (cu lapte, neagra sau orice va place)
  • 1/2 lingurita cafea
  • 1/2 lingurita ness
  • alune nesarate
  • rahat de trandafiri
  • stafide
  • nuca rumenita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea:

 

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

 Jumatate de compozitie se amesteca separat cu putina cacao, cafea si ness si se toarna intr-o tava patrata, pregatita inainte cu hartie de copt. Se pastreaza deoparte putina compozitie cu cacao, pentru decor.

Se presara alune nesarate tocate marunt cu cutitul, stafide, rahat, coaja de portocala, ciocolata preferata, eu am avut 3 feluri de ciocolata: cu lapte, neagra si cu aroma de trufe.

Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se toarna si restul de compozitie cu cacao sub forma de dungi drepte, apoi se trage cu scobitoarea, pentru a crea acel model. Se presara zahar si putina nuca rumenita la cuptor si macinata.

 Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 25 minute sau pana se rumeneste (fiind in tava intinsa, se coace mai repede).

 Cand este gata, se lasa la racit, apoi se decupeaza prajitura in forma de semilune si se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/semilune-cu-ciocolata-alune-si-cafea.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE