Retete festive de iarna
Nu cred ca este cineva care sa nu indrageasca Tiramisu.
De data aceasta am pregatit o rulada. Desigur, cred ca fiecare in timp si-a facut propria lui reteta, dupa gusturile proprii. Mie de exemplu imi place foarte mult sa pun lichior de cafea, pentru a obtine un gust intens de cafea.
Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul. Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea.
Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana se leaga crema. Dam jos si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Batem frisca de la frigider pana face creste. Adaugam mascarponele,vanilia, apoi crema de ou. Omogenizam bine compozitia.
Intindem pe un blat o hartie de copt. Trecem pe rand piscoturile prin cafea si le asezam pe hartia de copt, 3 randuri de cate 10 piscoturi. Asezam peste piscoturi crema, pastrand o parte din ea pentru decor. Cernem deasupra cacao.
Rulam de la o margine, strangand bine hartia. Asezam rulada pe un plan dur si o punem la rece pentru cel putin 1 ora.
Dupa ce a trecut timpul asezam rulada pe un platou, scotand cu atentie hartia de copt. Decoram cu crema ramasa. Cu ajutorul unei furculite trasam liniii deasupra. Cernem deasupra cacao. Pastram rulada la rece pana in momentul servirii.