Un desert pe cat de simplu, pe atat de nevinovat si gustos :)
Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare până se încorporează bine.
Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul. Compoziția se adaugă peste albușuri, incorporându-se ușor.
Făina se amestecă cu praful de bicarbonat. Se cerne peste compoziția de ouă și se încorporează ușor. Se adaugă macul și sucul de lămâie. Odată omogenizată compoziția, se toarnă în tava de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute. Atenție, nu lăsați mai mult, blatul va deveni uscat dacă îl țineți mai mult. Fiind în strat subțire, se va coace destul de repede și frumos.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un prosop curat de bucătărie, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează strâns in servet, așa cald. Se lasă la temperat.
Între timp, se prepară sosul de fructe. Într-un vas se pun fructele de pădure, se amestecă îndulcitorul cu apa și amidonul. Se toarnă peste fructele de pădure. Compoziția se transferă pe foc, se lasă câteva minute până începe să se închege ușor compoziția. Nu lăsați prea mult, important este să își păstreze gustul de fructe proaspete, dar să fie un sos legat.
Se lasă puțin la temperat sosul. Nu vă faceți griji dacă este prea lichid. Pe măsură ce se răcește, se încheagă, plus că blatul va absorbi numai bine.
Se desface foaia de aluat, se întinde sosul de fructe și se rulează la loc. Se îmbracă în folie alimentară și se lasă așa până în momentul servirii.
Este o ruladă foarte gustoasă și aromată, fara zahar si usor de pregatit!
1
Va recomand sa nu folosiți fructe din producția de cultură, nu sunt la fel de dulci, cele de pădure sunt mai mici și mai aromate. Se poate omite amidonul, fructele de padure avand pectina din plin, insa trebuie fierte putin mai mult ca sa se lege sosul.
2
alegeti oua de tara, aluatul va avea o culoare mai frumoasa, mai intensa si contrastul va fi mai puternic.