Un desert tare simplu, oarecum rapid așa ca pentru duminica în familie! 😉
După a treia încercare, sigur va reuși chiar și o gospodină începătoare! 😉 Am descoperit de curând, că pentru deserturi reușite îți trebuie multă răbdare ;)
Spor și poftă bună!
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare.
Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se înglobează în crema de ouă. Crema de ouă se adaugă în albușul bătut și se amestecă ușor până ce se formează un alaut omogen.
Din acest aluat se lasă de-o parte cca. un sfert, în care se adaugă pudra de cacao, se amestecă până se înglobează în aluat.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul galben, apoi cel cu cacao, obținându-se o formă marmorată, apoi s epune la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade sau până ce trece testul scobitorii.
După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se întoarce blatul pe un prosop de bucătărie umezit, se rulează fierbinte și se lasă la răcorit cca. 20 de minute.
Pentru cremă: untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul pudră, untul de arahide si migdalele măcinate, până ce se omogenizează, api se lasă la rece cca. 10 minute.
După ce s-a răcit rulada și întărit crema se începe ansamblarea. Se unge foaia cu un strat generos de cremă, se întinde cu lama unui cuțit ca să se uniformizeze.
Se rulează strâns foaia, se înfoliază cu folie alimentară, se leagă strâns la capete, apoi se pune la rece cca. 10 minute.
Ciocolata se topește pe baie de aburi, sau în cazul meu la noua jucărie, aparatul speciaa pentru topit ciocolata. După ce se obține o consistență lichidă, se toarnă peste rulada răcorită, se acoperă și se lasă la rece, de preferat până a doua zi.
Spor și poftă bună!