Va pot spune ca desi pare o prajitura complicata, este foarte simplu de facut si nici nu ne ocupa mult timp. Blatul este foarte moale si pufos. Este o prajitura la fel de buna ca si cea din cofetarie, este perfecta atunci cand avem musafiri sau zile festive. Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/amandina/
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.
Se mixeaza margarina cu zaharul (este indicat sa folositi zahar pudra pentru o crema mai fina, daca nu aveti puteti folosi si zahar , dar va trebui sa mixati mai mult, iar crema nu va fi foarte fina), se adauga plicurile de cappuccino si 5 linguri de cacao si se mixeaza pana cand devine o pasta omogena.
Pentru sirop se caramelizeaza 5 linguri de zahar , se adauaga peste zaharul caramelizat 1 cana de apa si 1 esenta de rom si se lasa sa fiarba pana cand se topeste zaharul caramelizat.
Blatul se taie pe jumatate ca la tort.
Se pune pe un platou prima parte, se insiropeaza cu jumatate din sirop si se adauga crema, dar mai oprim 3-4 linguri din crema pentru ornat amandinele, apoi se adauga si cealalta parte a blatului, se insiropeaza si aceasta si se da la rece 30 de minute.
Se face glazura din 4-5 linguri de finetti sau orice fel de crema de ciocolata( eu am folosit una cu alune de la Profi) si 2 linguri de smantana astfel: se pun pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata cu smantana .
Amandina se scoate de la frigider si se portioneaza indepartand putin fiecare portie pentru a curge frumos glazura.
Se adauga peste amandina glazura de ciocolata si se mai lasa la rece 10 minute pana cand aceasta glazura se intareste apoi se orneaza cu crema ramasa de la umplutura.