Desert rulada cu crema de piersici si caramel

de xana in Prajituri, 15 Feb 2018 | 2629 vizualizari

 

Pentru sosul caramel am folosit reteta asta https://www.bucataras.ro/retete/sos-caramel-85486.html

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 4 linguri si jumatate de faina
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri de zahar
  • ½ de lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • ½ de lingurita cacao(optional)

Crema:

  • 200 gr crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 piersici din conserva
  • 2 linguri sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de piersici si caramel:

Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa fiecare.

Cernem faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus. Pentru ca rulada sa nu fie simpla, am facut cercuri mai inchise la culoare, luand cca 9 linguri din compozitie pe care le-am amestecat cu cacaua. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, punem cate o lingura din amestecul cu cacao, in asa fel in cat sa formam cercuri cu o distanta de cca. 2 cm intre ele. Dam tava la cuptor pentru 3-4 minute, apoi turnam deasupra restul compozitiei si coacem la 180ºC pentru cca. 20 de minute sau pana se rumeneste putin.

Dupa ce s-a copt, rulam blatul cu tot cu hartia de copt si il dam deoparte pana pregatim crema.

Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra si vanila iar separat mixam frisca pana se intareste. Taiem piersicile cubulete mici apoi le amestecam cu branza si frisca.

 Intindem din nou blatul si desprindem hartia de copt. Ungem foaie cu sosul caramel apoi intindem crema unifom si rulam. Invelim rulada cu folie alimentara si o dam la frigider cel putin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de piersici si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze rosii