Reteta de preparare a papanasilor
Cui nu ii plac papanasii din brânză de vaci cu muuuulta smântână și dulceață? Va spun că si casul de vaca este bun de folosit la papanasi, mai ales cand nu îl mai mănâncă nimeni si trebuie cumva preparat.
Reteta de preparare a papanasilor
Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine.
Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina.
Se va frământa un aluat ușor lipicios din care se vor face 9 covrigei + 9 bilute (ca in poză).
Se va pune ulei intr-un ceaun (cam 1/2l ulei pentru ca eu am folosit un ceaun mic), se lasa pe foc până ce uleiul este bine încins, după care se adauga unul cate unul, papanasii.
Se vor coace pe ambele părți până devin maronii.
De preferință, se servesc calzi cu smântână si dulceață acrișoara, iar cand sunt reci, doar pudrați cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!