Ineluse cu ciocolata

de katty in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 4864 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 80 ml ulei+ptr prajit
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei ptr prajit
  • glazura de ciocolata(200 ml lapte,3 linguri cacao,100 gr unt, 100 gr zahar)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse cu ciocolata:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin lapte caldut si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca la cald. Dupa ce a crescut, intindem aluatul pe un blat de lemn si il taiem cu ajutorul a doua pahare, unul mai mare si unul mic. Lasam gogosile sa mai creasca 10 minute, apoi le prajim pe rand in uleiul incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta. Pentru glazura, fierbem ingredientele cateva minute pe foc. Inmuiem gogosile pe o parte, in glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi austriece umplute cu marmelada