Desert prajitura turnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Mai 2017 | 4130 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Pentru aceasta reteta, am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Georgianei (GeorgiG), pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste.
Eu am folosit mai putin zahar (atat la blat, cat si la umplutura) si a fost suficient. Daca va plac prajiturile mai dulci, puteti folosi 18 linguri de zahar pentru blat.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  •  umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara pulbere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le scurgi zeama si le calesti pe foc cu zaharul 5-10 minute, apoi adaugi scortisoara, dupa gust.
Mixezi ouale cu zaharul, adaugi uleiul, mixand in continuare. Adaugi apoi laptele caldut, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptor, pentru 10-15 minute.
Scoti tava din cuptor si peste blatul copt putin, torni merele calite, apoi torni restul de aluat. Introduci din nou tava in cuptor, pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Poti face cele 2 foi separat, punand jumatate din ingrediente, astfel incat cele 2 foi vor iesi egale.

2

Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 25 x 35 cm si mi-au iesit cam subtiri blaturile. Va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, cu dimensiunea de 20 x 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.05.2017, 19:47

Spun un mare DA acestei prajituri, pentru ca este atat de buna, efectiv se topeste in gura!

alilianaa 1

25.05.2017, 22:53

buna, foarte buna!

dantes 1

26.05.2017, 17:31

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci