Desert prajitura Tosca

de Valclaudia in Prajituri, 31 Mar 2017 | 5384 vizualizari

 

Va aduc o prajitura tare gustoasa, sunteti invitatii mei...

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 8 albusuri
  • 1/2 cana de zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 60 gr mac
  • 40 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 gr. margarina Rama
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie de vanilie
  • 250 gr. mascarpone

Glazura si siropul:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • cca 75 ml lapte
  • 200 gr biscuiti populari din comert
  • 1 cana sirop (4 linguri de zahar caramelizat stins cu o cana de apa plata + 1 sticluta esenta de rom)
  • bombonele de decor (ciocolata si lapte)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Pregatim mai intai crema, astfel:

Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr  zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam.

Laptele il punem la foc, cu restul de zahar alocat cremei si margarina. Dupa ce s-a topit, incoproram la foc mic amestecul de galbenusuri cu amidon, amestecam si tinem la foc, pana obtinem o crema ferma de consistenta unei budinci. Acoperim cu folie de bucatarie si lasam crema la racit complet. Dupa ce s-a racit, mixam mascarponele cu mixerul si adaugam pe rand, cate o lingura de crema pana o incorporam toata. Dam crema la rece.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, 2 plicuri zahar vanilat  si 1/2 cana zahar pudra.

Adaugam macul si nuca de cocos, amestecam usor. La final incorporam si faina, adaugand pe rand cele sase linguri.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava. Nivelam si dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava pe o tabla din lemn, indepartam hartia de copt.

Preparam siropul: caramelizam 4 linguri de zahar intr-o craticioara, apoi stingem cu 1 cana cu apa plata. Lasam la foc mic, pana se topeste zaharul, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom.

Peste blatul racit, punem crema rece in strat generos, nivelam.

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema unul langa altul, formand un strat asemeni unei foi, peste care turnam glazura preparata din ciocolata amaruie, topita la foc mic, in 75 ml lapte.

Deasupra presaram bombonele de ciocolata si lapte.

Dam prajitura la rece pana a doua zi cand portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie