Desert prajitura savarina

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iul 2013 | 103847 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie, ba chiar mai bune. Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Umplutura:
  • 400 ml frisca lichida
  • Topping:
  • 200 gr jeleu visine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura savarina:

Aluat: Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.

Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. 

Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. 

Sirop: Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.

Umplutura: Batem frisca cu intaritorul de frisca pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.

Pentru topping eu am avut niste sirop de visine  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.

Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

TIPS-URI

1

Pentru topping folositi unul acrisor, savarinele sunt dulci si vor contrasta in mod placut cu un jeleu acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

DexteR 1

12.07.2013, 01:47

Salutare!

O singura nelamurire am. In calitate de barbat amator ar fi fost util in timp aproximativ de lasat in cuptor pentru a nu sta langa ele pazindu-le sa se rumeneasca.

Am sa incerc reteta [a doua incercare, prima a esuat mizerabil (alta reteta)] si am sa revin cu un comentariu.

Alina26 1

18.02.2014, 12:28

Alexandra Burz 1

19.02.2014, 07:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine