Desert prajitura savarina

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iul 2013 | 103978 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie, ba chiar mai bune. Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Umplutura:
  • 400 ml frisca lichida
  • Topping:
  • 200 gr jeleu visine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura savarina:

Aluat: Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.

Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. 

Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. 

Sirop: Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.

Umplutura: Batem frisca cu intaritorul de frisca pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.

Pentru topping eu am avut niste sirop de visine  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.

Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

TIPS-URI

1

Pentru topping folositi unul acrisor, savarinele sunt dulci si vor contrasta in mod placut cu un jeleu acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

DexteR 1

12.07.2013, 01:47

Salutare!

O singura nelamurire am. In calitate de barbat amator ar fi fost util in timp aproximativ de lasat in cuptor pentru a nu sta langa ele pazindu-le sa se rumeneasca.

Am sa incerc reteta [a doua incercare, prima a esuat mizerabil (alta reteta)] si am sa revin cu un comentariu.

Alina26 1

18.02.2014, 12:28

Alexandra Burz 1

19.02.2014, 07:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert savarina tiramisu