Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana in Prajituri, 18 Oct 2017 | 8876 vizualizari

 

Prajitura rasturnata cu prune, pufoasa si aromata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune fara samburi
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g unt pentru uns tava

Blat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune:

Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat.

Separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul, pana obtii o bezea. Poti folosi un mixer sau un robot de bucatarie. Intr-un castron mare, amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, vanilia, untul topit si laptele. Amesteca praful de copt cu faina si incorporeaz-o in castronul cu galbenusuri. La final, adauga bezeaua, omogenizand usor, cu o spatula, de jos in sus. Rastoarna compozitia in tava, peste prune. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute si nu uita sa faci testul cu scobitoarea.

Lasa prajitura sa se raceasca, apoi portioneaz-o si scoate cu grija bucatile pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune