Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul.
Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata de mere, amestecand din cand in cand; la final, adaugam scortisoara dupa gust.
Lasam sa se raceasca foarte bine.
Cat timp se racesc merele, preparam blatul.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea.
Adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, esenta; mixam la viteza mica pana ce se incorporeaza. Cernem faina impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus, pana ce se omoenizeaza.
Intr-o tava (20 x30 cm) tapetata cu hartie de copt, adaugam fursecurile zdrobite, fructele confiate, le amestecam, adaugam deasupra merele calite, nivelam si deasupra acoperim cu compozitia de blat.
Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata prajitura, o rasturnam pe un platou, indepartam foaia de copt si lasam sa se raceasca.