Desert prajitura ora 12 cu visine

de cristina1985 in Prajituri, 23 Iun 2018 | 4601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 4 oua
  • 1 lg-ta Inka sau cafea macinata
  • 2 lg-te apa clocotita
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 350 g visine
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida (cu minim 20% grasime)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Decor:
  • visine
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ora 12 cu visine:

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu am gasit altfel) ,praful de copt si  se toarna amestecul peste cel de oua.

Se pune hartie de copt, intr-o tava de 30 x20 cm. Se toarna compozitia de blat, se asaza visinele (fara samburi) una langa alta  si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 20-25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Glazura: Se pune frisca lichida intr-un vas pe aragaz, iar cand ajunge la punctul de fierbere, se inchide focul si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se lasa 1-2 minute, apoi se amesteca. Se lasa la racit, dupa care se toarna peste prajitura. Se tine la frigider cateva ore. 

Se taie in patratele si pe masura ce se consuma, se orneaza cu frisca si visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ora 12 cu visine" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata