Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 2 Feb 2016 | 5120 vizualizari

 

O prajitura tare gustoasa si aspectuoasa care se face relativ usor, nu e foarte dulce si se poate face in portii individuale  sau ca si tort.
Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • -3 oua
  • -2 linguri de apa
  • -1 lingurita apa trandafir (optional)
  • -3 linguri zahar
  • -30 ml ulei
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 plic praf e copt
  • Mouse de ciocolata
  • -250 ml frisca
  • -200 g ciocolata neagra
  • Crema de portocale
  • -100 ml frisca
  • -250 grame mascarpone
  • -100 ml suc de portocale
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -3 linguri de zahar (optional)
  • Glazura :
  • -50 g unt
  • -2 linguri frisca
  • -100 g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale si ciocolata:

Blatul:

Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.

Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a  intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul.

Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea).

Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.

Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic, iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare. Amestecam rapid  avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .

Lasam la racit, trebuie sa se raceasca bine.

Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .

Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale, amestecand continuu. Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa.

Dam crema la frigider.

Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .

Asamblam prajitura:

Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam, apoi punem crema de portocale toata, nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .

Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .

Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 g unt nesarat si cu 100 g ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.

Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore).

Decorati dupa cum doriti si serviti.

Eu am taiat prajitura in cuburi inainte de a pune glazura si am pus glazura pe fiecare bucata in parte, cam o lingura pe fiecare patrat .

 

 

TIPS-URI

1

nu puneti mai mult suc de portocale pentru ca va fi prea moale crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macarons cu ciocolata