O prajitura tare gustoasa si aspectuoasa care se face relativ usor, nu e foarte dulce si se poate face in portii individuale sau ca si tort.
Nicio zi fara ciocolata
Blatul:
Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.
Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul.
Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.
Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea).
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.
Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic, iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare. Amestecam rapid avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .
Lasam la racit, trebuie sa se raceasca bine.
Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .
Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale, amestecand continuu. Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa.
Dam crema la frigider.
Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .
Asamblam prajitura:
Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam, apoi punem crema de portocale toata, nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .
Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .
Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 g unt nesarat si cu 100 g ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.
Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore).
Decorati dupa cum doriti si serviti.
Eu am taiat prajitura in cuburi inainte de a pune glazura si am pus glazura pe fiecare bucata in parte, cam o lingura pe fiecare patrat .
1
nu puneti mai mult suc de portocale pentru ca va fi prea moale crema