Desert prajitura Mimi

de iry-gabriela in Prajituri, 7 Iun 2017 | 5775 vizualizari

 

Această prăjitură am mâncat-o pentru prima oară la soacra mea, iar după spusele ei, o are de la mamă, de pe vremea de când era copil si le-o pregătea ei si fraților. Sper sa fiți mulțumite, asa cum am fost când am gustat-o prima oară.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 250 g de zahar
  • 4 linguri de miere de albine
  • 6 linguri de lapte
  • 1 linguriță plină de amoniac
  • 100 g de unt
  • 800 g de făină
  • Pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de făină
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 fiolă de esență de vanilie sau lamaie
  • Pentru glazura:
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri de cacao
  • 2 pătrate de ciocolată menaj
  • 50 g de unt
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mimi:

Folie:

Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va pune pe foc, amestecând în continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul in care a început să fiarbă. Apoi se da deoparte, iar aceasta compoziție se va pune într-un alt bol, după care se va adauga făina, puțin câte puțin si se va frământa un aluat destul de elastic, pe care il împărțim în 4 bucati, din care vom forma 4 foi(ca in imagine), pe care le vom coace pe dosul tavii.

Cremă: 

Într-un alt vas, se vor pune: laptele, zahărul, mirodenii si făina, se amestecă un pic pentru dizolvarea zahărului, după care se pune pe foc si se lăsa până se va forma o consistența cremoasa (amestecând cu un tel), se da deoparte, se lasa să se răcească un pic, după care se adaugă unul.

Glazura:

Pe baie de aburi, se vor topi mai întâi bucățile de ciocolată, după care se adaugă, apa, zahărul, cacao si la final, untul.

Asamblare:


Se așază prima foaie, peste care se  întinde o parte din glazura cu o pensula (eu am din silicon), apoi se presară nucă de cocos si la final, se va întinde o parte din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie, apoi glazura, nucă de cocos si apoi cremă, iar foaie, glazura, nucă de cocos si restul de cremă rămasă si la final, se așază ultima foaie, peste care se va întinde glazura rămasă si iar nucă de cocos.

Se taie a doua zi, pentru a se înmuia bine folie.

Sa o serviți cu placere! 


 

TIPS-URI

1

Aluatul se va modela cât este călduț.

2

Glazura se va mai pune pe baie de aburi, după fiecare ungere a foilor, deoarece se întărește foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu blat de cocos