Prajitura cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 9 Feb 2013 | 9665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 2 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 1 plic amoniac pt prajituri,
  • 200 gr margarina,
  • 150 ml lapte,
  • faina cat cuprinde.
  • Pt umplutura:
  • 2 kg mere,
  • 3 ml ulei,
  • 70 gr zahar,
  • scortisoara,
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Faina se  amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare.Le punem la calit impreuna cu zaharul si uleiul. Lasam pana scade putin zeama, adaugam scortisoara si lasam la racit.

Intre timp intindem prima foaie, o punem in tava tapetata cu hartie si dam la cuptor pana se rumeneste putin cam 6-8 minute, dupa care o scoatem si punem merele deasupra. Acoperim cu cea de-a doua foaie si  si dam la copt. Lasam cam 20-25 minute pane se rumeneste. Lasam  putin la racit si pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea