Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat prea mult cu aluatul si cu umplutura si nu a mai iesit asa de frumoasa ca a ei, dar a fost foarte buna.
Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele, esenta de vanilie, cacaua, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu o spatula de silicon cu albusurile mixate cu zahar.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ aluatul si umplutura.
Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.