Mere de vara sau de toamna, arome minunate de portocala, vanilie si scortisoara = desert perfect
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place :)
Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Merele le spalam, le curatam si la taiem cubulete mici intr-un bol. Punem peste ele zaharul si sucul de portocala si amestecam. Turnam merele in tava peste aluat si presaram deasupra scortisoara.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.
Intr-un bol mixam frisca cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de frisca peste mere si dam din nou tava la cuptor timp de aprox 20 de minute la 170 de grade.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem tarta si servim.
1
Daca nu doriti sa faceti aluat pentru doua tarte, injumatatiti cantitatile, desi e mult mai simplu sa faceti cum am zis eu mai sus si sa pastrati jumtate din aluat la congelator pentru o viitoare tarta