Nu-s eu adepta prajiturilor sau cremelor facute cu prafuri din comert, dar trebuie sa recunosc ca asta e o bunatate de prajitura!! Mananci pana nu te mai opresti :)))))....daca nu ma credeti, va provoc s-o incercati.
Ingrediente pentru o tava de 23x23 cm:Blat:
Crema:
Glazura:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.
Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la omogenizare.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
Dam tava la cuptorul preincalzit si o lasam la foc mediu aprox. 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare, daca blatul este gata, apoi il lasam la racit.
Crema:
Punem toate ingredientele intr-un bol (frisca lichida, laptele rece si praful de vanilie) si mixam bine pana cand crema se intareste bine.
Turnam crema peste blatul racit complet si dam tava la frigider.
Glazura:
Incalzim frisca intr-un ibric la foc mic(aveti grija sa nu fiarba) si topim ciocolata in frisca.
Adaugam glazura peste crema de vanilie si o intindem uniform.
Dam tava la frigider pana cand glazura se intareste, apoi o servim cu mare pofta!