Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Noi 2018 | 7124 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Laura, foarte buna a iesit prajitura!
Eu am folosit mascarpone in loc de ricotta (asa cum a folosit Laura) si nesquik in loc de cacao.
Un singur lucru poarte as schimba data viitoare: as injumatati cantitatea de sirop (dar asta deoarece noua nu ne plac prajiturile foarte insiropate ) 

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri Nesquik
  • un praf de sare

Pentru sirop :

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa

Pentru glazura :

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 gr ciocolata

Pentru crema de branza :

  • 250 g mascarpone
  • 350 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra

Pentru decor :

  • inimi si bomboane colorate
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone:

Incepem prin a pregati blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor. 

Separat amestecam pesmetul cu nesquik si punem acest amestec in bol. Amestecam usor cu o spatula de jos in sus. 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade (cuptor electric) sau 180 grade (cuptor pe gaz)  pentru 30-40 minute. 

Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca. 

Intre timp pregatim siropul. Punem laptele impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit.

Inchidem focul si lasam sa se racoreasca pana vom insiropa blatul. In momentul cand vom insiropa blatul, turnam peste amestecul de ciocolata apa fierbinte.

Pregatim apoi crema de branza. Punem frisca lichida intr-un bol si mixam la viteza maxima pana ce se intareste. Adaugam zaharul pudra si mascarpone si mixam in continuare. Tinem crema la frigider pana in momentul folosirii. 

Cand blatul s-a racit il intepam din loc in loc cu o scobitoare. Turnam apoi toata cantitatea de sirop si lasam astfel in jur de 30 minute. 

Pregatim glazura. Punem apa cu zaharul la fiert pentru aproximativ 20 minute dupa care adaugam ciocolata maruntita si amestecam totul foarte bine. 

Blatul il taiem in patrate si turnam glazura cu ajutorul unei linguri pe fiecare prajitura in parte. Lasam sa se raceasca.

Ornam cu crema de branza si ornamente de ciocolata.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii. A doua zi este chiar mai buna! 

POFTA BUNA! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca (de post)