Desert prajitura in foi

de getix in Prajituri, 20 Oct 2014 | 152662 vizualizari

 

Este o prajitura nu buna, ci foarte buna! Am pornit de la reteta prajiturii Mimoza by Ina, dar am schimbat foile pentru ca aveam in plan o alta reteta cu foi cu nuca, asa ca am schimbat putin, pe ici pe colo. Rezultatul a fost unul pe masura :delicios !

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 7 linguri miere
  • 1 cana nuca macinata
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat nestins
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri gris
  • esenta de vanilie
  • un borcan gem : caise, prune, capsuni
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura in foi:

Foi:  Intr-un bol mixam  ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.  

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic laptele impreuna cu grisul pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. Mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: prima foaie, jumatate de crema , a doua foaie, gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema  si  krantz  ( sau cocos, fulgi de ciocolata).

Se lasa la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte pana se inmoaie foile, apoi se feliaza.

 

  

TIPS-URI

1

Pentru acesta prajitura sunt necesare 4 foi, restul se pastreaza pentru alte deserturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

getix 1

23.12.2014, 21:38

200 g , Laura

laurampolo 1

23.12.2014, 22:01

Multumesc mult :-) @getix

JERYTOM 1

04.10.2018, 22:15

Seâmănă cu prăjitura albinuța. Are în plus nucă.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu griş şi sirop de lapte