Desert prajitura in foi

de getix in Prajituri, 20 Oct 2014 | 151377 vizualizari

 

Este o prajitura nu buna, ci foarte buna! Am pornit de la reteta prajiturii Mimoza by Ina, dar am schimbat foile pentru ca aveam in plan o alta reteta cu foi cu nuca, asa ca am schimbat putin, pe ici pe colo. Rezultatul a fost unul pe masura :delicios !

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 7 linguri miere
  • 1 cana nuca macinata
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat nestins
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri gris
  • esenta de vanilie
  • un borcan gem : caise, prune, capsuni
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura in foi:

Foi:  Intr-un bol mixam  ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.  

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic laptele impreuna cu grisul pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. Mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: prima foaie, jumatate de crema , a doua foaie, gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema  si  krantz  ( sau cocos, fulgi de ciocolata).

Se lasa la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte pana se inmoaie foile, apoi se feliaza.

 

  

TIPS-URI

1

Pentru acesta prajitura sunt necesare 4 foi, restul se pastreaza pentru alte deserturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

getix 1

23.12.2014, 21:38

200 g , Laura

laurampolo 1

23.12.2014, 22:01

Multumesc mult :-) @getix

JERYTOM 1

04.10.2018, 22:15

Seâmănă cu prăjitura albinuța. Are în plus nucă.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi cu bulion si crema de cocos (de post)