Facuta cu aportul si reteta unei prietene din Moldova. A iesit foarte buna dar abia a treia zi. Trebuie facuta din timp.
FOI
Ouale se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.
Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.
Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.
Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe dosul tavii.
CREMA
Se pune la fiert laptele cu faina si se fierbe pana se obtine o consistenta ca de smantana si se lasa la racit.
Se freaca untul cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat pana se face spuma.
Laptele cu faina racit se adauga peste untul cu zahar si se amesteca bine.
Se adauga zeama de la lamai si coaja rasa treptat si se amesteca bine pana se integreaza toata.
Se aseaza o foaie, se unge cu 1/2 din crema, se pune a doua foaie, se pune cealalta 1/2 din crema si se pune si foaia a treia si se preseaza putin.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Se lasa pana a doua zi (mai bine pana a treiazi) ca sa se inmoaie foile.
Pofta Buna!