Alba ca Zapada

de MotanLaOale in Prajituri, 3 Ian 2012 | 24731 vizualizari

 

Facuta cu aportul si reteta unei prietene din Moldova. A iesit foarte buna dar abia a treia zi. Trebuie facuta din timp.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • un praf sare
  • CREMA
  • 500ml lapte
  • 2 linguri cu varf faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 pachet unt (200g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

FOI

Ouale se freaca spuma cu zaharul.

Se adauga uleiul si se amesteca in continuare.

Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare.

Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins.

Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe dosul tavii.

CREMA

Se pune la fiert laptele cu faina si se fierbe pana se obtine o consistenta ca de smantana si se lasa la racit.

Se freaca untul cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat pana se face spuma.

Laptele cu faina racit se adauga peste untul cu zahar si se amesteca bine.

Se adauga zeama de la lamai si coaja rasa treptat si se amesteca bine pana se integreaza toata.

Se aseaza o foaie, se unge cu 1/2 din crema, se pune a doua foaie, se pune cealalta 1/2 din crema si se pune si foaia a treia si se preseaza putin.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi (mai bine pana a treiazi) ca sa se inmoaie foile.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita