Desert prajitura Fanta

de nana in Prajituri, 19 Mai 2019 | 2824 vizualizari

 

Negru, alb și portocaliu

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • Cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 500 g brânza de vaca (eu folosesc de la Lidl)
  • 1 fiola esența de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 190 g unt topit
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 800 ml suc fanta de portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

Blatul:
Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful de copt se amesteca și apoi se pun peste crema de galbenus și amesteci bine, apoi unești cu albușul (se amesteca ușor pana devine o crema densa).
Intr-o tava pui foaie de copt și întinzi compoziția de blat apoi dai la cuptor 35-40 minute la 148grade. Când e gata, lasi blatul la răcit (eu îl pun in congelator pana se răcește).

Crema:
Amesteci bine untul moale cu zaharul, pana devine o crema apoi pui esența de vanilie și brânza și amesteci bine pana Se unesc toate.
După ce s-a răcit blatul, întinzi crema uniform peste blat și lsi sa stea la frigider 2 ore.

Glazura:
Pui 500 ml de suc intr-o crăticioară la fiert, și separat Amesteci budinca cu zaharul și pui peste 300 ml suc sa se formeze o crema. Când sucul din crăticioară începe sa fiarbă ,torni compoziția de budinca Și amesteci încontinuu pana e gata . Lasa glazura la răcit pana in momentul când se poate întinde peste crema de brânza (când pui glazura, trebuie sa curga singura peste toată suprafața cremei).
Apoi Lasa la frigider câteva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza