Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci

de MickeyM in Prajituri, 27 Iul 2013 | 3679 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aromata cu foi fragede. Este perfecta cu un pahar de lapte sau iaurt dimineata.
Foile mele sunt mai subtiri pentru ca asa imi plac mie, foi mai subtiri si umplutura mai multa .

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 1 cana bors
  • 1/2 cana ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura de branza:
  • 600 g branza dulce
  • 3 oua
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci:

Mai intai se fac foile. Se amesteca toate ingredientele pentru foi.Se formeaza o bila care se imparte in 2.

Apoi se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie cu sucitorul si se pune in tava.Se aseaza umplutura peste foaie,iar deasupra se pune a doua foaie. Se da la cuptor pentru 45-50 minute,depinde de cuptor. Cand e gata se lasa sa se raceasca bine, se presara cu zahar pudra si se taie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti tava mai mica,se foloseste o cana mai mica, daca aveti tava mare se foloseste o cana mai mare. Sau depinde cat de groase doriti sa fie foile.

2

Daca branza e prea cremoasa se pun 2-3 linguri de gris.

3

Aluatul pentru foi trebuie sa fie potrivit,nu foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta