Este o prajitura foarte buna si aromata cu foi fragede. Este perfecta cu un pahar de lapte sau iaurt dimineata.
Foile mele sunt mai subtiri pentru ca asa imi plac mie, foi mai subtiri si umplutura mai multa .
Mai intai se fac foile. Se amesteca toate ingredientele pentru foi.Se formeaza o bila care se imparte in 2.
Apoi se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie cu sucitorul si se pune in tava.Se aseaza umplutura peste foaie,iar deasupra se pune a doua foaie. Se da la cuptor pentru 45-50 minute,depinde de cuptor. Cand e gata se lasa sa se raceasca bine, se presara cu zahar pudra si se taie.
Pofta buna!
1
Daca aveti tava mai mica,se foloseste o cana mai mica, daca aveti tava mare se foloseste o cana mai mare. Sau depinde cat de groase doriti sa fie foile.
2
Daca branza e prea cremoasa se pun 2-3 linguri de gris.
3
Aluatul pentru foi trebuie sa fie potrivit,nu foarte tare.