Daca tot am avut cateva albusuri ramase de la diverse preparate, zic sa fac repede ceva dulce...
Aceasta prajitura, chiar daca este doar din albusuri, blatul a iesit pufos si foarte aromat, iar in combinatia cu visina putin acrisoara, prajiturica este o super combinatie de gusturi!
Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la final faina impreuna cu praful de copt si omogenizam bine totul.
Compozitia rezultata o impartim in 2. Intr-o parte adaugam cacao si putina esenta de rom, iar in cealalta parte restul de faina si putina esenta de vanilie.
Intr-o tava patrata (de 24cm), eu am pus in yena, tapetata cu hartie de copt, punem lingura cu lingura din cele 2 compozitii pana terminam. Deasupra, asezam visinele din compot, apasand-le usor in interiorul aluatului, iar inainte de a da tava in cuptor o scuturam putin pentru a nu forma goluri in timpul coacerii.
Caocem prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 30-35 minute.
Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o puteti pudra cu zahar pudra, sau dupa bunul plac...cu frisca sau simpla.
Pofta buna!