Desert prajitura de post cu mere

de cristina1985 in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 6619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgta praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta otet sau zeama lamaie (pentru stins bicarbonat)
  • coaja lamaie
  • 460 g faina
  • 1 praf sare
  • 1/2 lgta esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgta scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu mere:

Umplutura : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand.

Aluat: Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja lamaie, vanilia, sarea si faina. Aluatul se introduce la frigider 30 minute.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o foaie, intr-o tava cu hartie de copt, apoi se asaza merele. Urmeaza a doua foaie care se inteapa din loc in loc.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 o C si se coace 25-30 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu banane