Desert prajitura de post cu mere

de cristina1985 in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 6847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgta praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta otet sau zeama lamaie (pentru stins bicarbonat)
  • coaja lamaie
  • 460 g faina
  • 1 praf sare
  • 1/2 lgta esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgta scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu mere:

Umplutura : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand.

Aluat: Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja lamaie, vanilia, sarea si faina. Aluatul se introduce la frigider 30 minute.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o foaie, intr-o tava cu hartie de copt, apoi se asaza merele. Urmeaza a doua foaie care se inteapa din loc in loc.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 o C si se coace 25-30 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce