Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

de Ela68 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 58633 vizualizari

 

Daca va doriti un dulce super cremos, ati nimerit bine. Am dorit initial sa fac o prajitura cu mai multe straturi si am gasit la Mirela pe blog multe variante, insa Prajitura Kinder Bueno mi-a atras atentia in mod deosebit. Pe parcurs insa, realizand crema de vanilie, mi s-a parut ca a iesit putina cantitate vis-a-vis de tava pe care am folosit-o la realizarea blatului si m-am hotarat sa schimb putin reteta. Am adaugat frisca in crema de vanilie si ciocolata in crema de cacao. Rezultatul a fost spectaculos, mouth-watering cum spun americanii!

 

INGREDIENTE

Blat de nuci :

  • 8 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 1/2 linguri faina
  • 3 1/2 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 gr nuci prajite

Crema de vanilie :

  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 200 gr frisca din smantana
  • 1 lingurita gelatina

Crema de cacao si ciocolata - la jumatate din crema de vanilie de mai sus, se va adauga :

  • 60 gr ciocolata amaruie topita
  • 2 linguri de cacao

In plus:

  • 400 gr Nutella ( 1 borcan )
  • 250 gr biscuiti
  • 1/2 ciocolata alba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu vanilie si ciocolata:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana la inglobarea totala a ingredientelor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si se coace in cuptorul preincalzit, aproximativ 20 de minute. Se scoate hartia de copt si cat este inca fierbinte se toarna Nutella deasupra. Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se intari.

Crema de vanilie: Mixam galbenusurile cu zaharul adaugand apoi faina si praful de budinca, alternand cu laptele, sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic amestecand continuu cu telul pana ce crema s-a ingrosat. Adaugam untul taiat bucatele amestecand pana la topirea acestuia. Lasam sa se raceasca complet si adaugam frisca batuta. Nu stiu daca era nevoie, insa eu am pus o lingurita de gelatina, preparata conform instructiunilor de pe pachet, ca sa fiu sigura ca obtin o crema destul de tare. Se imparte in doua.

Crema de ciocolata: Se amesteca jumatate din crema de vanilie obtinuta mai sus cu doua linguri de cacao si cele 60 gr ciocolata topita.
Asamblare: Peste stratul de nutella se niveleaza crema de vanilie, se aranjeaza apoi un strat de biscuiti si deasupra crema de ciocolata. Puteam orna cum ne place, eu am facut niste spirale din ciocolata alba. Obligatoriu se lasa la frigider cel putin 3-4 ore. Mie mi s-a parut mult mai buna a doua zi.

Se portioneaza la marimea dorita.

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii: 23x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Ela68 1

23.03.2014, 21:17

ei, nu chiar atat de mult anca

tanyapatap 1

06.06.2014, 23:28

Bya Ralu 1

02.12.2014, 22:19

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere