Desert prajitura cu nuca si ness

de COSTEO in Prajituri, 10 Apr 2013 | 42744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 oua mari (albusuri)
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g nuci macinate
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 300 zahar pudra
  • 2 pachete unt (margarina)
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ness
  • 100 g ciocolata menaj (alba sau neagra)
  • nuca cocos (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si ness:

Ouale se separa, albusurile se bat bine pana se fac spuma, treptat adaugam zaharul pudra si la final nuca macinata si amestecam cu telul usor incat compozitia sa prinda aer. Se imparte compozitia in trei parti egale.

Foile trebuie sa le coacem pe dosul unei tavi, dar inainte de asta dosul tavii trebuie sa fie uns foarte bine cu unt sau margarina pentru ca sa nu se prinda foile.

Foile le desprindem de pe tava cu un cutit (lama) cat timp sunt fierbinti si se rastoarna pe o coala de hartie. Separam foile intre ele cu hartie de copt.

Intre timp ne ocupam de crema. Frecam galbenusurile care ne-au ramas de la foi cu zahar pudra si unt (la temperatura camerei). La final adaugam esenta de rom, cacao si ness.

Asezam foile pe un blat de lemn si le ungem cu crema rezultata, in asa fel incat deasupra sa avem un strat de crema.

Prajitura se pune la frigider pentru 3-4 ore.

Inainte de a se servi radem niste ciocolata si nuca cocos (optional).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cafelina