O prajitura ideala pentru cei care tin regim sau sufera de diabet.
Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul.
Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare dintre ele. Adaugam faina, apoi morcovul si incorporam bine. La final adaugam si nuca. Compozitia rezultata este vascoasa.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam 15-20 de minute la racorit, apoi o insiropam foarte putin cu un sirop facut dintr-o lingura de indulcitor amestecat cu 4 linguri de apa.
Portionam prajitura si o acoperim cu ciocolata topita pe baie de aburi cu o lingura de ulei.
1
Se poate folosi orice alt tip de indulcitor si chiar cantitate mai mica, prajitura fiind dulce oricum de la morcov.