Parfum imbietor de mar!
Un aluat fraged minunat, impletit cu multa umplutura de mere parfumate.... va prezint o reteta de suflet!
Puneti reteta de blat la pastrat, merita, as spune fara lipsa de modestie ca este perfecta, eu o folosesc si la tarte, am preparat zilele trecute o tarta delicioasa cu branza dulce care a avut un succes rasunator, ne-am lins cu totii pe degete!
Blat:
Umputura:
Decor:
Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de 30 de minute.
Merele spalate si curatate le razuim intr-un vas.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati aproximativ egale.
Intindem prima foaie pe o suprafata usor infainata si o asezam in tava, punem merele, presaram zaharul si scortisoara, apoi vanilia si punem deasupra si a doua foaie intinsa in prealabil. Intepam foaia pe toata suprafata cum dorim noi, cu model sau fara.
Coacem prajitura 45 de minute la 180 de grade Celsius, o lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar pudra vanilat.
O bunatate!
1
Aluatul este tare bun si nu se rupe la intins, ne vom ajuta de foarte putina faina.
2
Foaia de la baza nu se inteapa, exista riscul sa se scurga sucul de mar si sa se lipeasca prajitura de tava.
3
Nu este nevoie sa ungem tava sau sa o tapetam, in niciun caz nu vom pune pergament.
4
Racim prajitura complet inainte sa o pudram cu zahar.