M-am gandit ce m-am gandit si nu am gasit un nume potrivit pentru aceasta prajitura cu atat mai mult cu cat nu am urmat o reteta anume pentru a o face…asa ca m-am gandit sa o denumesc dupa unul din prenumele mele…Claudia
A iesit gustoasa si pufoasa…:) si cred ca o voi mai face si alta data.
crema
glazura
Albusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul vanilat si la urma am adaugat faina amestecata cu praful de copt,cand s-au omogenizat toate ingredientele am adaugat o mana de nuca de cocs,am amestecat si asta a fost tot.
O parte din aluat (cam jumatate) l-am pus in tava de copt si la cealalta jumatate am adaugat cacao si am pus-o in alta tava astfel incat sa fac 2 blaturi distincte,unul alb si unul de cacao.
Am lasat blaturile la racit si am trecut la crema care deja e clasica pentru mine tocmai pentru ca ne place mult .Am amestecat bine ingredientele si pana s-au racit si blaturile am dat amestecul la frigider pt ca fiind cu unt si afara destul de cald am vrut sa o protejez:)
Dupa ce blaturile s-au racit,am pus crema intre ele si am dat prajitura la frigider crezand ca e gata apoi mi-a venit ideea unei glazuri. Initial am vrut sa fac o glazura alba pentru ca deasupra am pus stratul cu cacao si …pentru contrast dar nu mi-a placut culoarea ciocolatei albe atunci cand am topit-o si am pus peste ciocolata amaruie si asa a iesit glazura ciocolatie.
Am incalzit crema Gran Cucina si apoi am adaugat ciocolata alba taiata in prealabil in bucatele mici,mierea si dupa ce am oprit focul am pus si ciocolata amaruie.A avut un gust tare bun de la ciocolata alba si un aspect care mie mi-a placut mult care cred ca a fost dat de mierea adaugata. am mai ras putina ciocolata alba deasupra si asta a fost tot.
Pofta mare!