Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 16 Sep 2018 | 6167 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul merelor, incerc diverse prajituri printre care si aceasta. Ceva asemanator mai facusem, dar am zis sa combin acea prajitura cu desertul preparat de Merisor, unde ea a folosit biscuiti. A iesit o bunatate delicioasa si aromata! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 lg zahar
  • 18 lg lapte
  • 18 lg ulei
  • 24 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt.umplutura:

  • 2 kg mere de vara
  • zahar dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele)
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pt. budinca:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 g biscuiti Petit
  • 150 ciocolata lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 5-6 lg lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie:

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte.

Blatul: Intr-u bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se toarna merele calite. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru inca cca. 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit.

Budinca: Intre timp se pregateste budinca. Intr-un bol se toarna praful de budinca si se dizolva cu lapte. Restul de lapte se pune pe foc intr-o oala. Se adauga si zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele, se toarna praful de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se rupe ciocolata alba in bucati si se pune in budinca. Se amesteca totul bine pana se dizolva complet ciocolata alba si se incorporeaza in budinca. Se lasa deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta.

Se asaza peste stratul de mere un rand de biscuiti. Se toarna budinca de vanilie, se niveleaza, apoi se asaza din nou un strat de biscuiti. 

Ciocolata cu lapte si cea amaruie se rupe bucatele, se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana se topeste. Se amesteca bine pana la omogenizare completa.

Se toarna peste biscuiti ciocolata usor racita si se intinde pe toata suprafata. Se da la rece pana se intareste. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A doua zi se poate portiona mai bine, dupa ce se inmoaie biscuitii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz