"INDIENELE" mele cu frisca

de lili2010 in Prajituri, 17 Sep 2011 | 9290 vizualizari

 

Pentru ca mi-am adus aminte de prajiturile copilariei noastre,pe care le savuram cu placere in cofetariile de la acea vreme...am incercat sa realizez aceste "Indiene cu frisca",pe care le-am modificat putin;)

 

INGREDIENTE

 blaturi:

  • 4 oua                      
  • 4 linguri zahar                      
  • 4 linguri faina 

crema:

  • 400 g smantana grasa
  • 200 g mascarpone  
  • 4 linguri zahar pudra 
  • 50 g ciocolata neagra

glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida 
  • 50 g unt 

sirop(facultativ) 

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar  
  •  esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "INDIENELE" mele cu frisca:

Blaturi: Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam spatiu intre ele.Se coc in cuptorul incins dinainte,pentru 7-10 minute,doar cat sa prinda culoare.Se scot si se lasa la racit. Pentru cei carora nu le plac prajiturile neinsiropate(cum sunt eu),se prepara un sirop simplu din apa si zahar.Se lasa la racit si se adauga esenta de rom. Din aceasta compozitie mi-au iesit 24 blaturi ...deci 12 prajituri.

Crema:Se bate smantana cu zaharul pudra la care se adauga apoi branza mascarpone.Din aceasta compozitie,am luat cateva linguri pe care le-am amestecat cu ciocolata topita pe baie de aburi si racorita putin.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati si se pune impreuna cu smantana lichida si untul pe foc foarte mic sa se topeasca.Se amesteca intr-una,se lasa pe foc doar atat cat amestecul sa devina omogen.Cu aceasta glazura,am acoperit jumatate dintre blaturi.

Asamblare: Am pensulat cu sirop jumatate din blaturi si le-am acoperit mai intai cu crema de ciocolata,apoi cu crema de mascarpone. Celelalte blaturi,le-am pensulat pe partea de dedesubt,le-am asezat pe un gratar si le-am imbracat frumos cu glazura de ciocolata.Am luat cu maaare grija capacele ciocolatite si am "capacit"prajiturile.Deasupra le-am pus un mot de crema si le-am "biciuit" cu ciocolata ramasa:)

Pofta buna !


 

Daca ti-a placut reteta noastra ""INDIENELE" mele cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, visine si bilute de cocos