Blat
Avem nevoie de:
-6 albușuri de ou
-3 gălbenușuri
-6 linguri de zahar
-6 linguri de ulei
-4 linguri de faina
-2 linguri de nucă măcinată
- un praf de copt
Pentru pregătirea blatului batem albușurile tare cu zahărul, turnam uleiul cate putin, adaugam gălbenușurile peste albușurile bătute spuma. Amestecam faina, nucă măcinată, praful de copt și le turnam peste albușurile bătute spumă. Bagam blatul in cuptor pentru 30 de minute.
Pregătirea cremei: amestecam gălbenușurile cu zahărul, laptele și făină, fierbem crema la foc mic.
După ce se răcește crema, punem unt câte puțin și mixam bine, in crema obținută adăugăm mascarpone și esența de vanilie.
Asamblarea prăjiturii: Peste blatul racit punem crema cu mascarpone, iar deasupra se pune frișcă bătută și nucă măcinată. Pofta bună!