Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi.
Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare si cristalele din zahar se topesc.
Adaugam uleiul, il incorporam.
Mixand in continuu, adaugam si apa minerala, iar la final, pe rand, cele 10 linguri de faina.
Ungem tava cu ulei sio tapetam cu doua linguri fulgi de ovaz.
Turnam in tava compozitia, apoi nivelam.
Presaram restul fulgilor de ovaz, asezam din loc in loc sferturi de capsuni si dam apoi tava la cuptor pentru 15 minute.
In acest timp, preparam bezeaua: albusurile se bat spuma cu praful de sare si cele 7 linguri zahar tos ramase, pana obtinem o spuma ferma. La final, adaugam in spuma si zeama de lamaie.
Scoatem tava din cuptor dupa cele 15 minute, repartizam uniform spuma de bezea peste intreaga suprafata a prajiturii si dam din nou tava la cuptor pentru alte 30 minute, reducand usor temperatura de la 175 la 165 grade C.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava, portionam si servim.
Pofta buna!