Ieri am vazut reteta aici pe sait postata de bucatelemele, mi s-a parut ca este buna asa ca am trecut la treaba. Eu m-am abatut un picut de la reteta fiindca tava mea este una mare si ea nu a specificat dimensiunea tavii (mai mare decat cea de la aragaz 45/35 cm), asa ca am dublat cantitatea si cred ca ar fi trebuit sa o triplez ca sa iasa mai inalta. Data viitoare asa voi face. Rezultatul este multumitor, este buna, buna. Multumesc bucatelemele. Pentru o tava de aragaz cantitate este super suficienta. V-o recomand cu caldura
Se curata merele si se dau prin razatoare. Apoi se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul, zaharul vaniliat si esenta de lamaie si se mixeaza in continuare pana devine ca si o crema. Se adauga apoi uleiul treptat mixand in continuare, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina in compozitie cu o paleta pana se omogenizeaza complet.
Intr-o tava (45/35 cm am folosit eu) am pus jumatate din compozitie, dupa care am presarat merele stoarse inainte si amestecate cu lingurita de scortisoara. Apoi se toarna cealalata jumatate de compozitie. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Cand prajitura s-a rumenit frumos si marginile prajiturii s-au desprins de tava o scoatem din cuptor, lasam sa se raceaca, apoi pudram cu zahar praf (eu am folosit glazura de ciocolata fiindca mi-a ramas de la alta prajitura)
Buna tare si se face repede. Pofta buna !
1
O prajitura buna si usor de realizat
2
Langa o cafeluta, un ceai sau un pahar de vin dulce alb sunt binevenite si nimerite