Pentru ca sunt o ciocolatoasa, caut de multa vreme o reteta de briose cu ciocolata care sa ma satisfaca. :D Am gasit-o intr-o revista GoodFood. Am adaptat-o nitel, in sensul ca i-am mai adaugat putina cacao, putin lichior si am sters praful de copt de la ingrediente.
Cu un gust concentrat de cacao, usor cremoasa, aromata si cu bucatelele de ciocolata prin ea - asta e briosa perfecta pentru mine.
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile.
Mixati 2 minute, sau pana se topeste zaharul, apoi adaugati albusurile batute spuma. Amestecati.
Adaugati 3 linguri de cacao,lichiorul Amaretto si mixati, apoi adaugati faina.
Taiati ciocolata cubulete si adaugati la compozitia pentru briose.
Puneti cate o lingura din crema obtinuta in formele pentru briose, adaugati si deasupra cateva bucatele de ciocolata si puneti briosele in cuptor pentru 15 minute. Urmariti-le cu atentie.
Din compozitia pe care am facut-o au iesit 6 briose delicioase. Maine o iau de la capat...