Placinte cu branza

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Iul 2011 | 3601 vizualizari

 

reteta traditionala invatata de la mama mea

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • cub drojdie
  • 2 linguri esenta de rom
  • cca 600 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 5 oua
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Punem intr-un bol faina, zaharul, ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda, esenta de rom si laptele. Le amestecam. Punem lapte cat sa iasa o coca potrivita nici moale, nici tare. Il lasam o ora sa creasca.

Intre timp facem umplutura. Luam branza si o sfaramam intr-un bol adaugand ouale si zaharul amestecand cu o furculita ca sa intre in branza. Punem peste branza zeama de la lamaie cu plicul de zahar vanilat.l

Luam aluatul si il intindem ca o foaie un pic mai groasa, apoi cu un cutit taiem patrate mai mari si in ele punem branza. Luam cate un colt si le impreunam, dar sa fim atente sa nu iasa branza afara si le punem in tava cu colturile in jos(in caz de curge sa curga in tava). Ungem o tava cu ulei si incepem sa asezam placintele in tava. Dupa ce am terminat de pus placintele le ungem cu un ou batut intr-o farfurie cu un pic de zahar ca sa iasa rumenite. Le bagam la cuptorul preincalzit pana cand vedem ca s-au rumenit putin. Dupa ce le scoatem le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza