Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C.
Pentru cremă, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical).
Se scoate tava și se întinde dulceața de prune și apoi se toarnă crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.
Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.