Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2021 | 5948 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Katty, căreia îi mulțumesc pentru idee. Am preluat rețeta de blat de la ea, dar albușurile mele au fost un pic mai mici și a ieșit un blat destul de subțirel. În rețeta originală se foloseau 5 albușuri (și așa am folosit și eu), dar eu vă sfătuiesc să folosiți 6-7 albușuri, dacă vreți un blat mai grosuț.

 

INGREDIENTE

-pentru foi:

  • 6 albușuri
  • 7 linguri de zahăr
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 1 lingura făină
  • un praf de sare
  • -pentru cremă:
  • 200g ciocolată cu lapte
  • 200ml frișcă lichidă
  • 250g mascarpone
  • 20g cacao extra black
  • -pentru decor:
  • bombonele de ciocolată
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata:

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă ușor, cu o spatulă și se toarnă compoziția în tava mare de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C pentru 15-20 de minute. Se scoate tava și se lasă să se răcească, apoi se taie marginule și se taie blatul în 3 părti egale pe vertical.

Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită, se lasă 2 minute să se tempereze și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider pentru 1-2 ore.
Se scoate ciocolata de la frigider și se mixează până când devine pufoasă, se adaugă cacaoa și se omogenizează, apoi se adaugă mascarpone și se mixează până se omogenizează.

 

Se pune un blat pe un platou, se pune un 1/3 din crema de ciocolată, se pune al doilea blat, pe pune crema de ciocolată, apoi se pune al treilea blat si se pune un strat de ciocolată. Se îmbracă și marginile cu cremă și se ornează cu câteva moațe de cremă.

Pentru decor, se presară bombonele de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii